Tüm Kategoriler

Tarih: 2019-10-16

Bugün senin günün olduğunu biliyor musun? - 2019 Dünya Yemekleri Günü

zerohungry sağlıklı diyetler
150 ülkeleri arasındaki ortak eylem, Dünya Gıda Günü'nü BM takviminin en ünlü günlerinden biri yapan şeydir. Yüzlerce etkinlik ve sosyal yardım faaliyetleri hükümetleri, işletmeleri, STK'ları, medyayı ve halkı bir araya getiriyor. Açlıktan muzdarip olanlar için ve herkes için sağlıklı diyetler sağlama ihtiyacı için dünya çapında farkındalığı ve eylemi teşvik ediyorlar. Gününüzü #WorldFoodDay yapın - bireysel işleminizi #ZeroHunger için paylaşın veya bir grup etkinliği veya etkinliği geliştirerek aramaya katılın.

SQT Sunshine, tüm insanlığın sağlığına odaklanıyor
Dünyayı Yeterince Sağlam ve Güneş Işığı Yapın!
aç hedef yok

Son on yılda, küreselleşme, kentleşme ve gelir artışı nedeniyle beslenme ve beslenme alışkanlıklarımızı önemli ölçüde değiştirdik.

Mevsimlik, esas olarak bitki bazlı ve lif bakımından zengin yemeklerden rafine nişasta, şeker, yağ, tuz, işlenmiş gıdalar, et ve diğer hayvansal kaynaklı ürünlerde bulunan diyetlere geçtik. Evde yemek hazırlamak için daha az zaman harcanıyor ve tüketiciler, özellikle kentsel alanlarda, giderek artan bir şekilde süpermarketlere, fast food mağazalarına, sokak gıda satıcılarına ve paket servis restoranlarına güveniyor.

Sağlıksız diyetlerin ve hareketsiz yaşam tarzlarının bir kombinasyonu, yalnızca gelişmiş ülkelerde değil, aynı zamanda açlığın ve obezitenin sıklıkla bir arada olduğu düşük gelirli ülkelerde de şişmanlık oranlarını artırdı. Şimdi 670 milyondan fazla yetişkin ve 120 milyondan fazla kız ve erkek çocuk (5-19 yıl) obez ve 40 milyondan fazla 5 altındaki çocuklar fazla kilolu, 820 milyondan fazla insan ise açlıktan acı çekiyor.

Sağlıksız beslenme, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet ve bazı kanserler dahil olmak üzere bulaşıcı olmayan hastalıklardan (NCD'ler) kaynaklanan ölümler için başlıca risk faktörüdür. Dünya çapındaki ölümlerin beşte biriyle bağlantılı olarak, sağlıksız beslenme alışkanlıkları da yılda 2 trilyon ABD dolarına mal olan ulusal sağlık bütçelerini etkilemektedir.

Obezite ve diğer kötü beslenme biçimleri neredeyse her üç kişiden birini etkiler. Tahminler, sayının 2025 tarafından ikiye bir olacağını göstermektedir. İyi haber, tüm yetersiz beslenme biçimlerini azaltmak için uygun fiyatlı çözümler bulunması, ancak daha fazla küresel bağlılık ve eylem gerektiriyor.

bugün dünya yemek günü 2019