Све категорије

Почетна>новости>kompanija Новости

Светски дан традиционалне медицине-здравље је наше богатство

Датум: 2019-12-24

Порекло дана традиционалне медицине

22. октобар сваке године је Светски дан традиционалне медицине. 12. децембра 1991., представници 42 земље и региона на Међународној конвенцији о традиционалној медицини одржаној у Пекингу једногласно су одлучили да дан отварања конференције буде годишњи светски дан традиционалне медицине и упишу је у Пекиншку декларацију.

Шта је традиционална медицина?

Здравље људи захтева традиционалну медицину. Као што назив говори, традиционална медицина одговара савременој медицини, обично се односи на употребу историјски наслеђеног медицинског искуства и технологије, или медицинског искуства и технике дијагнозе и лечења у различитим историјским фазама савремене медицине. Традиционални лекови из целог света драгоцено су благо међународне медицинске заједнице.

Проблем постојања

Питање 1: Прекомерна експлоатација довела је до угрожавања извора кинеске медицине и не укључује животињске кинеске лекове, као што су медвеђа жуч, тиграста кост и носорогов рог, који су укључени у Конвенцију о међународној трговини угроженим врстама дивље фауне и флоре ( ЦИТЕС). Ресурси такође нису оптимистични.

Питање 2: Низак ниво поновљене конструкције доводи до зачараног круга

Питање 3: Слаба свест о патенту и заштити интелектуалног власништва
Како можемо?

Позивање људи да се врате у природу, користећи природне лекове и зелене биљке за лечење болести и неге здравља, како би свет био довољно здравља и сунца наша је мисија!