EN
Të gjitha kategoritë

Faqja e Parë>Produkte>Kujdesi shëndetësor

Ekstrakt i hudhrave

Nr Katalogu: QT170222063
Pamje (s): 1434

Emri i produktit: Ekstrakt hudhër
Burimi Botanik: Allium sativum L ..
Përbërësit aktivë: Allicin
Metoda e provës: HPLC
Pjesa e përdorur: farë
Pamja: pluhur kafe e verdhë
Specifikimi: 1% Allicin
Na kontaktoni

Na kontaktoni
detajet e produktit

Allium sativum, i njohur zakonisht si hudhra, është një specie në gjininë e qepës, Allium. Me një histori të përdorimit njerëzor mbi 7,000 vjet, hudhra është vendas në Azinë Qendrore, dhe ka qenë prej kohësh një element kryesor në rajonin e Mesdheut, si dhe një erëza e shpeshtë në Azi, Afrikë dhe Evropë. Ishte i njohur për egjiptianët e lashtë dhe është përdorur për qëllime kuzhinës dhe medicinale. Alicina ushtron një efekt unik baktericid në bakteret e ngulitura bio-filmike. Ka aplikime klinike në kontrollin e infeksioneve të P. mirabilis. Roli i dobishëm i Allicin si ndihmës i Tamoxifen në trajtimin e kancerit duke lehtësuar dëmtimin e mëlçisë.

Emri i produktit: Ekstrakt hudhër
Burimi Botanik: Allium sativum L ..
Përbërësit aktivë: Allicin
Metoda e provës: HPLC
Pjesa e përdorur: farë
Pamja: pluhur kafe e verdhë
Specifikimi: 1% Allicin


1. Hudhra ndihmon për të parandaluar kancerin, veçanërisht të sistemit tretës, parandalon që tumoret e caktuara të rriten më të mëdha dhe zvogëlon madhësinë e tumoreve të caktuara.
2. Hudhra mund të ndihmojë në largimin e metaleve të rënda siç janë plumbi dhe merkuri nga trupi.
3. Hudhra e papërpunuar është një antibiotik i fuqishëm natyror që funksionon ndryshe sesa antibiotikët modernë dhe vret disa shtame të baktereve, si staf, që janë bërë imune ose rezistente ndaj antibiotikëve modernë.
4. Hudhra ka veti anti-kërpudhore dhe antivirale.
5. Hudhra zvogëlon në mënyrë dramatike infeksionet e majave për shkak të specieve Candida.
6. Hudhra ka veti antioksiduese dhe është një burim i selenit.
7. Ushqimi i hudhrës i jep konsumatorit një sens të zgjeruar të mirëqenies - kjo ju bën të ndjeheni mirë vetëm duke e ngrënë atë.
8. Hudhra ndoshta ka përfitime të tjera.

1.Aplikuar në fushën e ushqimit, është kryesisht si një aditiv funksional ushqimor që përdoret në cookie, bukë, produkte mishi etj.
2.Aplikuar në fushën e produktit shëndetësor, shpesh bëhet në kapsulë për të ulur presionin e gjakut dhe yndyrën e gjakut;
3.Aplikuar në fushën farmakutike, përdoret kryesisht në trajtimin e infeksionit bakterial, gastroenteritit dhe sëmundjeve kardiovaskulare;
4.Aplikuar në fushën e shtesave ushqimore, përdoret kryesisht në shtesat ushqimore për mbrojtjen e shpendëve, bagëtive dhe peshqve kundër sëmundjes.