EN
All Categories

Thús>Nijs>Sûne soarch


Wat is it Lycopeen? Hoe kinne jo tapasse yn kosmetika?

Datum: 2019-12-23

Abstrakt:

Lycopeen is in substân dy't bewiisd hat goede anty-oksidant eigenskippen en hat in soad oandacht krigen fan konsuminten. Dit papier jout in detaillearre oersjoch fan 'e boarnen, fysike en gemyske eigenskippen fan lycopeen en de tapassing dêrfan yn kosmetika.

keywords: Lykopen, natuerlik, anty-oksidaasje, kosmetysk

Yntroduksje ta Lycopeen

Lycopeen (L ycopeen), in soarte fan karotenoïde, De molekulêre formule is C40H56 and a relative molecular mass is 536.85. The molecular structure is shown in Figure 1. Lycopene is one of the strongest antioxidants found in nature. Its ability to scavenge singlet oxygen is about 100 times that of vitamin E and twice that of beta-carotene. It has the reputation of “plant gold”. In food, pharmaceutical, health care products and cosmetics industries have good application prospects.


Fig.1 de molekulêre struktuer fan lycopeen

Boarne fan lycopeen

Lycopeen wurdt breed fûn yn hegere planten en mikroorganismen. Yn hegere planten is de lycopeene-ynhâld fan tomaten heger. It is rapporteare dat de ynhâld fan matige tomaten 8.8 ~ 42 mg / kg is, en guon matige reade fruchten ek lycopeen befetsje, lykas reade grapefruit, watermeloen, bittere pompoen, Papaya ensafuorthinne. Yn termen fan mikroorganismen kinne in protte soarten mikroorganismen lycopeen produsearje, ynklusyf baktearjes, actinomyceten en skimmels, wêrûnder de hegere opbringsten mycete, mikrozyme en fotosyntetyske baktearjes binne. Op it stuit binne d'r in protte ûndersiken oer de produksje fan lycopeen troch mikroorganismen. Liu Qiaoning en oaren brûkten de genetysk modifisearre Escherichia coli om lycopeen út te drukken mei in opbringst fan 102 mg / L. Wang Haibing en oaren brûkten keunstmjittich screeneare en optimalisearre reade gist om lycopeen út te drukken. De opbringst berikte 176.97 mg / L. Mei de ûntwikkeling fan biotechnology sil mikrobiale fermentaasje de wichtichste boarne wurde fan lycopeen fanwege hegere opbringst, koartere produksjecyklus, en gjin seizoensynfloed.

Thy fysike en gemyske eigenskippen fan lyopeen

Lycopeen is in polyumaturated alifatyske koolwaterstof mei in reade lange naaldachtige kristal. It hat in lege polariteit en is ûnoplosber yn wetter, it is lestich op te lossen yn polyolen (lykas ethanol, glycerine en propyleenglycol dy't faak brûkt wurde yn kosmetika). It is maklik om op te lossen yn plantaardige oaljes, octanoic acid / triglyceride citrate en oare fats en oaljes. De gemyske struktuer fan lycopeen befettet 13 koalstof-koalstof dûbele bannen, ynklusyf 11 konjugeare dûbele bannen, dy't maklik oksideare en konverteare. Dêrom wurdt de ynfloed fan temperatuer, ph, oerflak aktyf agint, ferminderend middel, ultraviolet ensafuorthinne yn 't rekken hâlden by it proses fan ekstraksje, ferwurking, en opslach.

Antyksidantmeganisme fan lycopeen

Lycopeen hat poerbêste anty-oksidant kapasiteit dankzij syn multyfasette anty-oksidantmeganisme. De earste is it direkte ferwiderjende effekt fan lycopeen op frije radikalen. Chen Liping et al fûnen dat lege konsintraasjes fan lycopeen (0.4 ~ 3 mg / kg) de hydroxylradikalen en superoxide-anionradikalen effektyf kinne ferwiderje. Lycope konverteart ek de aktivearingsenergy fan singlet-soerstof yn hjitte en slút direkt singlet-soerstof. Twadder spilet lycopeen in yndirekte rol yn it opspoaren fan reaktive soerstofsoarten (ROS) troch it befoarderjen fan de aktiviteit fan endogene anty-oksidant-enzymen. Undersikers hawwe oantoand dat nei't mûzen 4 oeren lycopeen waarden fiede, de aktiviteiten fan peroxide (pod), (sod) en katalase (kat) yn it bloed fan mûzzyzym waarden ferhege.

Tapassing fan lycopeen yn kosmetika

As in natuerlike boarne fan effisjinte tafoegings hat lycopeen in goed tapassingsperspektyf yn anty-aging, sinneskerm, anty-fersmoarging en oare funksjonele kosmetika fanwege syn treflike anty-oksidantkapasiteit. Tagelyk hat lycopeen syn instabiliteit en oare problemen, en d'r is ferlet fan ferbettering fan tapassing.

Lycopeen en anty-aging-kosmetika

Op it stuit binne d'r in protte teoryen foar it ferklearjen fan fergrizing fan hûd, en de teory fan fergese radikale aging is in teory fan sterke oertsjûging. De teory fan fergese radikale fergrizing suggereart dat mei de tanimming fan 'e leeftyd as de feroaring fan' e grûnwet, de funksje fan it anty-oksidantsysteem yn it lichem ôfnimt, wat resulteart yn oermjittige accumulation fan frije radikalen oanfallen fan 'e aktive makromolekulen fan weefselsellen, wêrtroch't ferneatiging fan selstruktuer en funksje, dy't liedt ta en fersnelt de seneskens fan 'e hûd. Neffens de teory fan fergese radikale fergrizing kinne lycopeen mei in hege mooglikheid om frije radikalen te ûntdekken tafoege wurde oan kosmetika. Nei't lycopeen troch de hûd opnommen is, kin it oermjittige accumulation fan frije radikalen fan 'e boarne remje, it anty-oksidantsysteem fan' e hûd ferbetterje, en sadwaande feroudering fertrage.


Lycopeen en sinneskynmetika

Oermjittige ultraviolette strieling kin in grutte hoemannichte frije radikalen yn 'e hûd feroarsaakje, wêrtroch melanocyten oermjittich melanine produsearje, wêrtroch't de hûd tsjuster en langspot wurdt, en kin ek hûdrimpels, aging en flabby feroarsaakje. Om UV-skea oan 'e hûd te foarkommen, wurdt it algemien oplost troch tapassing fan sinneskermkosmetika. Besteande sinneskermen hawwe lykwols wat neidielen, en de kosmetyske formule moat it sunscreen-effekt soargje, wylst de ynhâld fan sinneskerm sa leech mooglik moat wêze. Om de boppesteande tsjinstridichheden op te lossen, kin lycopeen wurde yntrodusearre as helptiidskermkomponint. Oan 'e iene kant kin lycopeene oermjittige frije radikalen ferwiderje, feroarsake troch ultraviolette stralen; oan 'e oare kant, lycopeen hat direkte antagonistysk effekt op UV, en it is rapporteare dat Lycopeen ûntstekking yn it lichem kin ferminderje, normaal metabolisme fan sellen behâlde, UV-stralen foarkomme en DNA-skea ferminderje. Lycopeen ferbetteret de wjerstân fan 'e hûd tsjin UV-ljocht, wêrtroch't de hoemannichte sinnebril fermindert, wat op' e nij de irritaasje fan sinneskermkosmetika ferminderet en materiaalkosten ferminderet.

Lycopeen en anty-fersmoarging kosmetika

De lêste jierren, troch de yntinsivearring fan miljeufersmoarging, binne kosmetika mei anty-fersmoarging effekten lykas "wjerstân tsjin loftfersmoarging" wolkom hjitten troch konsuminten. De fersmoarge sfear befettet fototoxyske effekten fan polycyclic aromatische hydrocarbons (PAH's) en nitro polycyclic aromatic hydrocarbons (NPAHs). Under ultraviolet ljocht kinne de fototoxyske effekten feroarsake troch polycyclyske aromatische koolwaterstoffen de hûd serieus beskeadigje, ynklusyf fersnelling fan 'e formaasje fan frije radikalen. As antwurd op de boppesteande problemen kin lycopeen brûkt wurde as in natuerlike boarne fan anty-fersmoarging aktive yngrediïnten om de folgjende rol te spieljen: oan 'e iene kant ferwideret lycopeen it fototoxyske effekt fan PAH's troch frije radikalen te ûntdekken; oan 'e oare kant elimineart lycopeen giftige stoffen yn sigaretten en auto-útlaat.

Lycopeen is in natuerlike kosmetyske kleurstof

Appearance of color. Many cosmetics on the market add and compound artificial pigments, which have a colorful appearance and attract consumers. However, artificial synthetic pigments are mainly derivatives of aromatic hydrocarbons. Long-term use has certain chronic side effects and even cancer risk. Lycopene itself has bright red color, which can replace some chemically synthesized red pigments, applied to cosmetics such as lipstick, blush, etc. Which the color is more natural and safer.

Lycopeen is in natuerlike kosmetyske stabilisator

Kosmetika befettet faaks wat oksidative en rûzige grûnstoffen lykas plantaardige oalje. Om oksidative ranciditeit fan oalje en fet te foarkommen, wurde stabilisators lykas butylhydroxyanisol (BHA) en butyleare hydroxytoluen (BHT) algemien tafoege. Fan in feiligensoogpunt hat lykwols gebrûk fan langere termyn fan BHT en BHA bepaalde toxiciteit, wêrfan BHA in karzinogene risiko hat en BHT in teratogene risiko. Korrespondearjend is lycopeen natuerlik, net-giftich, hat in sterke anty-oksidantkapasiteit, en kin ranciditeit fan oaljes en fetten foarkomme, sadat it gemyske synthetyske stabilisators lykas BHA en BHT kin ferfange.

Witte jo de tapassing fan lycopeen yn kosmetika? Wolle jo mear witte, jou asjebleaft oandacht oan ús bedriuw!